شماره ۸۷۶۷۰/ت۴۴۸۵۷ن – ۱۳۸۹/۴/۲۳
تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور در کارگروه مسکن که در جلسه مورخ ۱۳۸۹/۳/۲۴ به استناد اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب نامه شماره ۱۵۲۷۵۳/ت۴۳۵۰۵هـ مورخ ۲ /۸ /۱۳۸۸ اتخاذ شده است، به شرح زیر برای اجرا ابلاغ می شود:
۱– کارکنان دستگاههای دولتی که براساس آیین نامه ایجاد تسهیلات جهت شاغلین دولتی متقاضی انتقال از تهران و کلانشهرها به سایر شهرهای کشور موضوع تصویب نامه شماره ۹۳۱۳۸ /ت ۳۷۹۰۹هـ مورخ ۱۲ /۶ /۱۳۸۶ منتقل می شوند از تسهیلات مسکن مهر موضوع تصمیم نامه شماره ۲۵۷۷۰۲ /۴۴۲۴۵ مورخ ۱۳۸۸/۱۲/۲۳ بهره مند می شوند. کارکنان یاد شده از دارا بودن سایر شرایط متقاضیان مسکن مهر معاف می باشند.
۲- [اصلاحی ۱۳۸۹/۶/۲۹]
وزارت مسکن و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) مجاز است واحدهای مسکونی استیجاری ساخته شده یا در حال احداث متعلق به خود را پس از انتشار دو نوبت آگهی مزایده (با فاصله ده روز) و گذشت یک ماه از تاریخ دومین آگهی در صورت عدم وجود متقاضی خرید یا برنده مزایده، به قیمت کارشناسی روز (ولو آنکه از بهای تمام شده کمتر باشد) و مطابق دستورالعملی که توسط هیئت مدیره سازمان یاد شده تهیه و به تأیید وزیر مسکن و شهرسازی خواهد رسید، به فروش برساند. در مواردی که عرصه واحدهای مسکونی یاد شده به صورت حق بهره برداری (اجاره ۹۹ ساله) و اعیان آنها به قیمت کارشناسی روز به واجدین شرایط واگذار می شود، انتشار دو نوبت آگهی و انجام مزایده، الزامی نمی باشد.
۳– میانگین زیربنای مفید واحدهای احداثی در هر پروژه در شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت، هفتاد و پنج متر مربع و در سایر شهرها، یکصد مترمربع می باشد. تمامی پروژه های مسکن مهر که در اراضی واگذاری دولتی اعم از انبوه سازی، تعاونی و گروههای چند خانواری احداث می شوند ملزم به رعایت الگوی مصرف مسکن می باشند. در پروژه های مسکن مهر که در اراضی ملکی اشخاص حقیقی یا حقوقی و یا به صورت اضافه اشکوب احداث می گردند، ضمن استفاده از تسهیلات و یارانه مسکن مهر الزامی به رعایت الگوی مصرف وجود ندارد.
تبصره ۱- [الحاقی ۱۳۸۹/۱۲/۱۶]
درصورت عدم رعایت الگوی مصرف مسکن در اراضی واگذاری دولتی، پرداخت تسهیلات بانکی بدون یارانه و با نرخ مصوب سیستم بانکی انجام می شود.
تبصره ۲- [الحاقی ۱۳۹۱/۸/۱۰]
میانگین زیربنای مفید واحدهای احداثی مسکن مهر با تأیید وزیر راه و شهرسازی قابل افزایش است.
۴– مراحل پرداخت تسهیلات احداث واحدهای صنعتی و غیرصنعتی مسکن مهر به شرح زیر تعیین می شود:
الف– پایان فونداسیون پانزده درصد (۱۵٪)
ب– پایان اسکلت و سقف چهل درصد (۴۰٪)
ج– پایان سفت کاری سی درصد (۳۰٪)
د– پایان نازک کاری پانزده درصد (۱۵٪)
۵– در تبصره (۲) ماده (۳) آیین نامه اعطای تسهیلات مسکن مهر موضوع تصمیم نامه شماره ۲۵۷۷۰۲ /۴۴۲۴۵ مورخ ۱۳۸۸/۱۲/۲۳ عبارت «صرفاً در مرحله بعد از سفت کاری و» حذف می شود.
۶– تصمیم نامه شماره ۳۱۷۸۲/ت۴۴۵۴۸ن مورخ ۱۳۸۹/۲/۱۳ به شرح زیر اصلاح می شود:
الف – در بند (۲) عبارت «و قرارداد با تعاونی های مسکن مهر» بعد از عبارت «در قالب تفاهم نامه سه جانبه مسکن مهر» اضافه می شود.
ب – در بند (۳) عبارت «این تسهیلات در صورت عدم اتمام مراحل ساخت صرفاً بعد از سفت کاری قابل پرداخت می باشد» حذف می شود.
۷– به منظور تسریع در فرآیند اخذ اطلاعات پروانه های ساختمانی صادره توسط شهرداریها و امکان ارزیابی و تشخیص به موقع وضعیت بازار مسکن کشور، مرکز آمار ایران موظف است نسبت به ایجاد پایگاه «ثبت آمار پروانه های ساختمانی صادرشده» در سامانه خود اقدام نماید. شهرداریهای سراسر کشور نیز موظفند اطلاعات مربوط به پروانه های ساختمانی صادره را، حداکثر تا دو هفته پس از صدور، از طریق پایگاه مرکز آمار ایران درج و امکان استفاده به موقع و به روز از اطلاعات مورد نظر را فراهم نمایند. وزارت کشور موظف است هماهنگیهای لازم برای اجرای مفاد این بند را با شهرداریهای سراسر کشور به عمل آورد.
۸– بانکها مجازند بنا به درخواست بانک مسکن و با رعایت قوانین و مقررات مربوط، ضمانتنامه پیش پرداخت برای قراردادهای مشارکت مدنی ساخت مسکن مهر به منظور دریافت بیست درصد (۲۰٪) از تسهیلات مربوط را صادر و در اختیار سازندگان آنها قرار دهند.
محمدرضا رحیمی – معاون اول رییس جمهور