هیئت وزیران در جلسه ۱۳۵۴/۱۲/۲۹ بنا به پیشنهاد شماره ۱۸۵۸/۲۲/۲۶۳۱ مورخ ۱۶/۱۱/۵۴ وزارت اطلاعات و جهانگردی و موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی در اجرای بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون محاسبات عمومی مصوب دیماه سال ۱۳۴۹ آئیننامه چاپ و صحافی مطبوعات دولتی را بشرح زیر تصویب نمودند:
[فصل اول]
ماده ۱ـ بمنظور تنظیم تعرفه چاپ و صحافی مطبوعات دولتی در دیماه هر سال هیئتی مرکب از افراد زیر در وزارت اطلاعات و جهانگردی تشکیل میشود:
الف ـ نماینده وزارت اطلاعات و جهانگردی که ریاست هیئت را بعهده خواهد داشت.
ب ـ نماینده وزارت امور اقتصادی و دارائی
پ ـ نماینده اتحادیه چاپخانه داران مرکز.
ت ـ نماینده مرکز بررسی قیمتهای وزارت بازرگانی.
ث ـ نماینده وزارت کار و امور اجتماعی
ج ـ یک نفر کارشناس امور مطبوعاتی بانتخاب وزارت اطلاعات و جهانگردی.
چ ـ یک نفر حسابرس بانتخاب وزارت امور اقتصادی و دارائی
تبصره ۱ـ هرگاه اتحادیه چاپخانه داران ظرف ۱۵روز از ابلاغ دعوتنامه وزارت اطلاعات و جهانگردی از معرفی نماینده خودداری نماید یا نماینده معرفی شده با ابلاغ دعوتنامه در جلسات هیئت شرکت نکند جلسه بدون حضور او تشکیل میشود.
تبصره ۲ـ اعضای هیئت تنظیم تعرفه مطبوعات دولتی میتوانند در صورت لزوم از کارشناسانی برای مشورت در جلسات هیئت دعوت نمایند.
تبصره ۳ـ هیئت تنظیم تعرفه حداقل با حضور ۵ نفر تشکیل میشود و تصمیمات هیئت مزبور در هر حال با اکثریت ۴ رأی معتبر است.
تبصره ۴ـ تنظیم تعرفه مطبوعات دولتی برای سال ۱۳۵۵ نیز با رعایت مقررات این آئیننامه بعهده وزارت اطلاعات و جهانگردی میباشد.
ماده ۲ـ هیئت تنظیم تعرفه برای چاپخانهایکه دارای سه دستگاه ماشین دو ورقی اتوماتیک و دو دستگاه ماشین نیم ورقی اتوماتیک باشد (که چنین چاپخانهای در رده چاپخانه متوسط میباشد) نخست طبق عرف سازمان فنی واداری در نظر گرفته و سپس با توجه بمیزان متوسط دستمزد کار، بهای مواد اولیه مورد لزوم ستهلاک، کرایه محل، سود ویژه، ایام مرخصی، ایام تعطیلات رسمی، بیمه کارگران، سایر عوامل مؤثر در بهای تمام شده و سود عادله تعرفه ثابت مطبوعات دولتی شامل واحد بهای چاپ و صحافی را در چاپخانههای دولتی و خصوصی برای مرکز و شهرستانها برای مدت یک سال تنظیم مینماید.
تبصره ۱ـ مأخذ محاسبه دستمزد کارگران چاپخانهها در رشتههای مختلف (اعم از چاپ و صحافی) بر اساس ارقام دستمزدی است که از طرف وزارت کار و امور اجتماعی و اتحادیه چاپخانه داران مرکز اعلام میشود و هرگاه اتحادیه از اعلام دستمزد خودداری نماید دستمزدی که از طرف وزارت کار و امور اجتماعی اعلام شده مأخذ محاسبه است.
ماده ۳ـ تعرفه مطبوعات دولتی پس از تصویب وزارت اطلاعات و جهانگردی چاپ و به وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی و همچنین چاپخانههای دولتی و خصوصی ابلاغ خواهد شد و از اول فروردین ماه سال بعد تا آخر اسفندماه همان سال مبنای احتساب و پرداخت هزینه چاپ و صحافی خواهد بود.
تبصره ـ تعرفه مزبور شامل تمام مطبوعات اعم از اوراق، دفاتر، کتاب، مجله، روزنامه، پوستر، بروشور، سالنما و غیره باستثنای اوراق بهادار و کنترله و مطبوعات موضوع ماده ۵ اساسنامه شرکت چاپخانه دولتی خواهدبود.
فصل دوم ـ کمیسیون تقسیم کارهای مطبوعات دولتی مرکز و شهرستانها
ماده ۴ـ برای تقسیم مطبوعات سازمانهای دولتی مشمول بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون محاسبات عمومی مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۴۹ بین چاپخانههای مرکز، کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی در وزارت اطلاعات و جهانگردی بشرح زیر تشکیل میشود:
نماینده وزارت اطلاعات و جهانگردی.
نماینده وزارت امور اقتصادی و دارائی.
یک نفر کارشناس مطبوعاتی به انتخاب وزارت اطلاعات و جهانگردی.
ریاست کمیسیون با نماینده وزارت اطلاعات و جهانگردی میباشد.
تبصره ۱ـ در شهرستانهائیکه بیش از یک چاپخانه وجود دارد کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی در اداره اطلاعات و جهانگردی محل برای سفارشات مطبوعاتی که مشخصات آنها در دستورالعمل اجرائی این آئین نامه ذکر خواهد شد مرکب از افراد زیر تشکیل خواهد شد:
الف ـ مدیر کل یا رئیس اداره اطلاعات و جهانگردی که ریاست کمیسیون را خواهد داشت.
ب ـ نماینده فرمانداری.
پ ـ نماینده اداره امور اقتصادی و دارائی.
تبصره ۲ـ در شهرستانهائی که اداره اطلاعات و جهانگردی وجود ندارد تا تاریخ تأسیس اداره مزبور وظایف اداره اطلاعات محل در امر تقسیم مطبوعات بعهده فرمانداری محول و ریاست کمیسیون با فرماندار و بعضویت یکی از اعضای فرمانداری و نماینده اداره امور اقتصادی و دارائی میباشد و سوابق در فرمانداری نگاهداری خواهد شد.
تبصره ۳ـ در کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی شهرستانها یک نفر نماینده از طرف اتحادیه چاپخانهها حضور خواهد داشت که مورد مشورت و همکاری اعضای کمیسیون قرارگیرد و در شهرستانهائی که اتحادیه وجود ندارد کمیسیون میتواند برای انجام امر نماینده اکثریت چاپخانههای سهمیهبگیر را دعوت نماید.
تبصره ۴ـ تصمیمات کمیسیون تقسیم کار مرکز و شهرستانها باکثریت معتبر است.
ماده ۵ـ کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی مرکز و شهرستانها سفارشات مطبوعات دولتی را بر اساس سهمیهای که با توجه بماشینآلات چاپ و صحافی و وسائل فرم بندی و حروفچینی و شرایط انجام کار و سابقه طبق دستورالعمل اجرائی این آئین نامه تعیین میشود بین چاپخانههای واجد شرایط تقسیم مینماید.
تبصره ۱ـ در محاسبه سهمیه تقسیم کار مطبوعات دولتی اجرت ساخت کلیشه و گراور و خطاطی و نقاشی و بهای کاغذ و مقوا و سایر موادی که در دستورالعمل اجرائی این آئیننامه ذکر خواهد شد منظور نمیشود.
تبصره ۲ـ چاپخانههای واجد شرایط چاپخانههائی هستند که وضع آنها به تشخیص کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی و با ضوابطی که در دستورالعمل اجرائی این آئیننامه در مورد حداقل مدت تحصیل کار صلاحیت از وزارت اطلاعات و جهانگردی و تعداد و مشخصات ماشینآلات چاپ و صحافی و وسائل فرمبندی و حروفچینی و تعداد کارگران فنی تعیین میشود منطبق باشد.
ماده ۶ـ وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی موظفند کلیه سفارشات مطبوعاتی خود را به کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی ارسال دارند.
تبصره ۱ـ وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی که دارای چاپخانه اختصاصی هستند موظفند کارهای مطبوعات خود را وسیله چاپخانه مزبور تا حد ظرفیت آن انجام دهند و مازاد آن را به کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی ارسال دارند. چاپ و صحافی مطبوعات مندرج در ماده پنج اساسنامه شرکت سهامی چاپخانه دولتیایران مشمول حکم این تبصره نمیباشد.
تبصره ۲ـ واگذاری کارهای مطبوعات وزارتخانهها و مؤسسات و شرکتهای دولتی به چاپخانه وزارتخانهها یا مؤسسات یا شرکتهای دولتی دیگر ممنوع است. حکم این تبصره شامل چاپخانه وزارت اطلاعات و جهانگردی و سایر چاپخانههای سازمانهای دولتی که از طرف وزارت اطلاعات و جهانگردی تعیین خواهد شد نمیباشد.
ماده ۷ـ برای چاپخانه بانکها و مؤسسات غیر صنفی مطلقاً سهمیه تعیین نخواهد شد.
ماده ۸ـ شهربانی کشور میتواند کارهای مطبوعاتی خود را مستقیماً به چاپخانه بنگاه صنایع و تعاون زندانیان ارجاع نماید.
ماده ۹ـ سفارشات مطبوعات هلیوگراور، رتاتیو، کامپیوتر، بدون توجه بسهمیه ازطریق کمیسیون تقسیم کار مطبوعات دولتی بین چاپخانههای صلاحیتدار تقسیم خواهد شد.
ماده ۱۰ـ برای چاپخانههای واجد شرایط در صورتی سهمیه تعیین میشود که در مرکز برای هر سهم بیست هزار ریال و در شهرستانها به مبلغی که کمیسیون تقسیم کار محل تعیین میکند که در هر صورت برای هر سهم کمتر از پنج هزار ریال نخواهد بود قبلا بعنوان سپرده حسن انجام کار پرداخت نماید، موارد رد یا ضبط سپرده مزبور در دستورالعمل اجرائی این آئیننامه تعیین و چاپخانههای دارای سهمیه قبلا اعلام خواهد شد.
ماده ۱۱ـ مطبوعات موضوع ماده ۵ اساسنامه شرکت سهامی چاپخانه دولتی ایران و سایر مطبوعات دولتی به تشخیص وزارت امور اقتصادی و دارائی منحصراً در چاپخانه مذکور چاپ خواهد شد.
ماده ۱۲ـ اختلافات مربوط به تطبیق موارد دستمزد چاپ و صحافی با تعرفه مطبوعاتی و همچنین میزان کاغذ یا مقوای مصرفی در کمیسیون تقسیم کار مطبوعاتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و بر طبق نظر کمیسیون اقدام خواهد شد.
ماده ۱۳ـ وزارت دادگستری و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میتوانند کارهای مطبوعاتی خود را مستقیماً به سازمان روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ارجاع نمایند.
ماده ۱۴ـ موارد قطع سهم چاپخانههای سهمیه بگیر بشرحی است که در دستورالعمل اجرائی این آئیننامه پیش بینی خواهد شد.
ماده ۱۵ـ کمیسیون تقسیم کار مرکز و شهرستانها بهیچ وجه حق تأیید سفارشات مطبوعات دولتی که بطور مستقیم ارجاع شده ندارد.
ماده ۱۶ـ هرگونه تغییر یا اصلاح در مواد این آئیننامه موکول به پیشنهاد وزارت اطلاعات و جهانگردی و موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی و تصویب هیئت وزیران میباشد.
ماده ۱۷ـ دستورالعملهای اجرائی این آئین نامه از طرف وزارت اطلاعات و جهانگردی تنظیم و پس از موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی بموقع اجراء گذارده میشود.
ماده ۱۸ـ سوابق کار کمیسیون تقسیم کارهای مطبوعات دولتی مرکز و شهرستانها با تنظیم صورتمجلس به کمیسیون تقسیم کارهای مطبوعات دولتی موضوع این آئین نامه باید تحویل شود.
ماده ۱۹ـ از تاریخ اجرایاین تصویبنامه، تصویبنامههای ۵۳۵۱۸ ـ ۱۳۴۹/۱۲/۲۷ و ۴۵۴۱۸ ـ ۱۳۵۱/۹/۱۸ ملغی است.
وزیر مشاور و معاون اجرائی نخست وزیر ـ هادی هدایتی