شماره ۲۳۸۷۰۰/ت۶۲۰۵۴هـ – ۲۳/۱۲/۱۴۰۲
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۱۱/۲۵ به پیشنهاد مشترک شماره ۱۰۰/۱۰/۴۱۳۷۷/۱۴۰۲ مورخ ۱۵/۸/۱۴۰۲ وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آییننامه رفع موانع احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ـ واگذاری زمین به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی با رعایت شرایط زیر از شمول ممنوعیت واگذاری بیش از یک بار، موضوع ماده (۱۵) دستورالعمل اصلاحی ضوابط واگذاری اراضی منابع ملی و دولتی برای طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی موضوع ابلاغیه شماره ۲۶۲۶/۰۲۰ مورخ ۳/۲/۱۳۸۷ وزیر جهادکشاورزی، خارج است:
۱ـ اهلیتسنجی متقاضی و دریافت تضمین الزم از وی برای اجرا و اتمام طرح (پروژه) بر طبق زمانبندی توسط وزارت نیرو (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا)) صورت گیرد.
۲ـ در صورت عدم اقدام لازم توسط متقاضی ظرف یک سال بعد از تحویل اراضی و تشخیص تعلل و تأخیر وی، قرارداد منعقدشده توسط هیئت نظارت موضوع ماده (۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور مصوب ۱۳۸۶ با اصلاحات بعدی آن، فسخ و اراضی مسترد میشود.
۳ـ پرداخت خسارت و بهای اعیان و مستحدثات احتمالی احداثی موضوع ماده (۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور مصوب ۱۳۸۶ با اصلاحات بعدی آن، برعهده متقاضی جدید است.
۴ـ موارد یادشده در قراردادهای اجاره موضوع پیوست آییننامه اجرایی ماده (۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور مصوب ۱۳۸۶ با اصلاحات بعدی آن، درج شود.
۵ ـ درخصوص اراضی مذکور، طی تشریفات سامانه پنجره واحد مدیریت زمین الزامی نیست.
ماده ۲ـ اجارهبهای سالیانه موضوع تبصره ماده (۲۳) دستورالعمل مذکور در ماده (۱) این آییننامه درخصوص اراضی واگذاری برای طرحهای مذکور در این آییننامه، توسط کمیسیون موضوع تبصره یادشده به میزان حداکثر بیست درصد (۲۰%) ارزش معاملاتی (قیمت منطقهای) زمان واگذاری تعیین میشود.
ماده ۳ـ پس از تخصیص اراضی توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صرفًا استعلام از سازمان حفاظت محیط زیست انجام میشود. رعایت کلیه حریمهای قانونی از جمله گاز، برق، راه، میراث فرهنگی و پدافند غیرعامل، برعهده متقاضی است.
تبصره ـ سازمان حفاظت محیط زیست موظف است پاسخ استعلام را ظرف حداکثر یک هفته ارائه کند.
ماده ۴ـ با توجه به عدم احداث بنا و مستحدثات اساسی، طرح پروندههای مربوط در کارگروه امور زیربنایی استان و اخذ استعالم از اداره کل راه و شهرسازی، موضوع آییننامه اجرایی ماده (۳۳) اصلاحی قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور و آییننامه استفاده از اراضی، احداث بنا و تأسیسات در خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها موضوع تصویبنامه شماره ۳۱۶۳۶/ت۴۷۰۹۷هـ مورخ ۲۰/۲/۱۳۹۱ ضروری نمیباشد.
ماده ۵ ـ [اصلاحی ۱۴۰۳/۳/۲]
نیروگاههای تجدیدپذیر بادی و خورشیدی بیش از (۱۰۰) مگاوات از رده (۷) گروههای صنعتی و تولیدی موضوع ماده (۳) مقررات و ضوابط استقرار واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی (موضوع ابلاغیه شماره ۲۶۸۶۹/۱۰۰/۹۷ مورخ ۹/۷/۱۳۹۷ سازمان حفاظت محیط زیست) خارج بوده و مشمول انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیستمحیطی نیستند.
ماده ۶ ـ مدت اعتبار این آییننامه، دو سال از تاریخ لازم الاجرا شدن آن است.
معاون اول رئیس جمهور ـ محمد مخبر