شماره ۵۹۱۱۱/ت۶۲۶۷۱هـ – ۱۱/۴/۱۴۰۳
هیئت وزیران در جلسه ۳/۴/۱۴۰۳ به پیشنهاد شماره ۱۰۱۱۶۲ مورخ ۳۰/۲/۱۴۰۳ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ض) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، آییننامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
ماده ۱ـ در این آییننامه، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱ـ بند: بند (ض) تبصره (۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور .
۲ـ سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۳ـ دستگاه اجرایی: وزارت جهادکشاورزی و دستگاه های تابعه ملی و استانی.
۴ـ بانک: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
۵ ـ مؤسسه اعتباری عامل: کلیه بانکهای دولتی و غیردولتی و مؤسسات اعتباری غیربانکی دارای مجوز از بانک که به ذینفعان مشمول بخش کشاورزی تسهیلات پرداخت نمودهاند.
۶ ـ کارگروه شهرستان: کارگروه متشکل از نمایندگان فرمانداری شهرستان (رییس کارگروه)، مدیریت جهادکشاورزی شهرستان (دبیر کارگروه) و مؤسسه اعتباری عامل.
۷ـ کارگروه استان: کارگروه متشکل از نمایندگان عضو شامل، مدیرکل مدیریت بحران استانداری (رییس کارگروه)، رییس سازمان جهادکشاورزی استان (دبیرکارگروه) و نماینده شورای هماهنگی بانکهای استان به همراه مؤسسه اعتباری عامل که وظیفه تأیید و توزیع اعتبارات بین شهرستانی استان را بر عهده دارند .
۸ ـ بخش کشاورزی: بهره برداری از آب و زمین به منظور تولید محصوﻻت گیاهی و حیوانی (از قبیل زراعت، باغداری، درختکاری مثمر و غیرمثمر، جنگلداری، جنگلکاری، دامداری، پرورش طیور، زنبور عسل و آبزیان).
۹ـ ذینفعان مشمول: تمامی بهرهبرداران بخش کشاورزی خسارتدیده از حوادث غیرمترقبه به ویژه سیل، سرمازدگی و خشکسالی با اولویت (متناسب با میزان وام و به صورت فصلی) که بابت بخش کشاورزی تا سقف اصل تسهیلات دو میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۲) ریال با سررسیدهای تا پایان سال ۱۴۰۲ از مؤسسه اعتباری عامل، تسهیلات ریالی دریافت نمودهاند و خسارت وارده به آنها به تأیید کارگروه شهرستان و استان رسیده باشد .
۱۰ـ حوادث غیرمترقبه: سیل، سرمازدگی، خشکسالی، برف، تگرگ، آتشسوزی غیرعمد، زلزله، آفات و بیماریهای همهگیر گیاهی و دامی که درآمد مورد انتظار ناشی از فعالیت کشاورزی ذینفعان مشمول این آییننامه را محقق ننموده است.
ماده ۲ـ وزارت جهادکشاورزی با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور، به صورت مرحلهای نسبت به توزیع استانی بارمالی ناشی از اجرای بند تا سقف یکصد و پنجاه هزار میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱۵۰) ریال برای ذینفعان مشمول در کل کشور و اعلام به بانک اقدام نموده و سپس بانک توزیع استانی یادشده را به مؤسسه اعتباری عامل ابلاغ مینماید.
تبصره ۱ـ تسهیلاتی که در سنوات گذشته به موجب قوانین و مصوبات هیئت وزیران، مورد بخشودگی سود، کارمزد و جرائم قرار نگرفتهاند، از مساعدتهای موضوع این آییننامه بهرهمند میگردند.
تبصره ۲ـ بخشش سود، کارمزد و جریمههای دیرکرد (وجه التزام تأخیر تأدیه دین) و امهال تسهیلات ذینفعان مشمول، متناسب با خسارت وارده صرفﺎً برای مانده اصل تسهیلات بوده و مشمول اقساط پرداختی به مؤسسه اعتباری عامل نمیشود. سود و هزینههای مربوط به دوران امهال برعهده ذینفعان مشمول میباشد.
ماده ۳ـ معرفی ذینفعان مشمول به مؤسسه اعتباری عامل، براساس اولویتهای زیر است:
۱ـ اصل تسهیلات تا سقف مبلغ پانصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰) ریال.
۲ـ اصل تسهیلات بیش از مبلغ پانصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰) ریال تا سقف مبلغ یک میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱) ریال.
۳ـ اصل تسهیلات بیش از مبلغ یک میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۱) ریال تا سقف مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰ر۱) ریال.
۴ـ اصل تسهیلات بیش از مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون (۰۰۰ر۰۰۰ر۵۰۰ر۱) ریال تا سقف مبلغ دو میلیارد (۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۲) ریال.
تبصره ـ فصول سال زراعی اعطای تسهیلات از سال های ۱۴۰۲ به قبل در اولویت قرار دارند.
ماده ۴ـ مراحل اجرایی معرفی ذینفعان مشمول به شرح زیر است:
۱ـ ذینفعان مشمول باید درخواست خود و نام مؤسسه اعتباری عامل خود را به دبیرخانه کارگروه شهرستان (مدیریت جهادکشاورزی شهرستان) اعلام نمایند.
۲ـ کارگروه شهرستان موظف است نسبت به بررسی و تأیید اولیه تقاضای ذینفعان مشمول، اقدام و ذینفعان مشمول را به کارگروه استان اعلام نماید.
۳ـ کارگروه استان از طریق دبیر کارگروه، نسبت به معرفی ذینفعان مشمول به مؤسسه اعتباری عامل اقدام مینماید.
۴ـ متقاضیان حداکثر (۴۵) روز از تاریخ معرفی به مؤسسه اعتباری عامل، موظف به مراجعه به مؤسسه اعتباری عامل و تعیین تکلیف پرونده خود میباشند. در صورت عدم مراجعه متقاضی به مؤسسه اعتباری عامل ظرف مهلت یادشده، سایر متقاضیان مشمول جایگزین خواهند شد و مؤسسه اعتباری عامل باید تعداد متقاضیانی که در مهلت مقرر مراجعه نکرده و از فهرست خارج شدهاند را به کارگروه شهرستان اعلام نماید.
تبصره ـ در صورت درخواست متقاضی، امهال کمتر از یک سال امکانپذیر خواهد بود.
ماده ۵ ـ در مواردی که متقاضیان، صرفﺎً استفاده از مزایای بخشش سود، کارمزد و جریمههای دیرکرد (وجه التزام تأخیر تأدیه دین) را تقاضا نمایند، تسویه نقدی و یکباره اصل تسهیلات (به درخواست متقاضی) و با رعایت سایر مقررات مربوط، بلامانع است.
ماده ۶ ـ مؤسسه اعتباری عامل موظف است پس از انجام اقدامات ﻻزم جهت بخشودگی سود، کارمزد و جریمههای دیرکرد (وجه التزام تأخیر تأدیه دین) و امهال یکساله، آمار استانی مربوط را در مقاطع زمانی شش ماهه به دبیرخانه کارگروه استانی و بانک جهت انعکاس به سازمان و کمیسیونهای کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام نماید.
ماده ۷ـ سازمان نسبت به صدور تضمیننامه تأمین بارمالی ناشی از اجرای بند از محل بند (م) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) ( شامل بخشودگی سود، کارمزد، وجهالتزام تأخیر تأدیه دین) براساس درخواست وزارت جهادکشاورزی درسامانه مدیریت تضامین دولت اقدام مینماید.
ماده ۸ ـ مؤسسه اعتباری عامل موظف است ظرف دو هفته از تاریخ ابلاغ این آییننامه، مراتب را به واحدهای استانی ابلاغ نماید.
ماده ۹ـ وزارت جهادکشاورزی بر حسن اجرای این آییننامه نظارت داشته و گزارش عملکرد آن را به صورت ماهانه به سازمان و وزارت کشور ارسال مینماید
معاون اول رئیس جمهور ـ محمد مخبر