اساسنامه دانشسراهای تربیت معلم

تاریخ تصویب: ۱۳۶۲/۱۲/۰۳
شماره ثبت: 243/دش - ۱۳۶۳/۱/۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳۶۳/۰۱/۲۱

هدف:
دانشسراهای تربیت معلم به منظور تربیت آموزگاران صالح، آگاه به مسائل تعلیم و تربیت اسلامی و ذی‌فن و معتقد به ولایت فقیه و آشنا به فنون مقدماتی نظامی جهت تربیت و تعلیم در دبستانها، بالاخص در روستاها و مناطق محروم سراسر کشور، تأسیس می‌گردد.

ماده ۱– داوطلبان ورود به دانشسراهای تربیت معلم باید دارای شرایط زیر باشند:

الف – داشتن گواهینامه پایان تحصیلات دوره راهنمایی تحصیلی.

ب – سن داوطلب باید در ابتدای مهرماه سال ورود به دانشسراهای تربیت معلم کمتر از ۱۴ سال و بالاتر از ۱۷ تمام نباشد.

ج – تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.

د – مسلمان و معتقد و ملتزم به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
(در مورد اقلیت‌های دینی رسمی کشور – مسیحی، زرتشتی، کلیمی -، تعهد به قانون اساسی کافی است.)

ه – توفیق در امتحانات ورودی و تأیید صلاحیت وسیله مسئولین مربوط.
طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش خواهد رسید.

و – دارا بودن سلامت کامل روحی و جسمی برابر گواهی پزشک مورد اعتماد آموزش و پرورش و دارا بودن شنوایی و بینایی کامل و نداشتن نقص بدنی و لکنت‌ زبان و عوارض دیگری که مانع انجام وظایف آموزگاری می‌شود.

ماده ۲– دانشسراهای تربیت معلم منحصراً در روستاها، مراکز دهستان‌ها یا بخشها دایر خواهد شد.

ماده ۳– دوره تحصیل در دانشسراهای تربیت معلم چهار سال می‌باشد.

تبصره – دانش‌آموزان دانشسراهای تربیت معلم در طول دوره تحصیل اگر بیش از یک سال مردود شوند، اخراج خواهند شد.

ماده ۴– دانشسراهای تربیت معلم درصورت لزوم به صورت شبانه‌روزی اداره می‌شوند.

ماده ۵– به هر دانش‌آموز در مدت تحصیل ماهانه مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی براساس آیین‌نامه‌ای که به تصویب وزارت آموزش و پرورش خواهد رسید، پرداخت می‌شود.

ماده ۶– به فارغ‌التحصیلان دانشسراهای تربیت معلم، دیپلم کامل متوسطه در رشته آموزش و پرورش ابتدایی داده خواهد شد.

ماده ۷– کسانی که پس از طی این دوره به خدمت در آموزش و پرورش پذیرفته شوند، ملزم هستند دوبرابر مدت سنوات تحصیلی خدمت نمایند.

ماده ۸– برنامه‌های آموزشی و تربیتی، جداول ساعات درسی، برنامه‌های تفصیلی دروسی و مواد درسی را دفتر تحقیقات و برنامه‌ریزی و تألیف با همکاری دفتر تربیت معلم تهیه و برای تصویب به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه خواهد نمود.

ماده ۹– سازمان اداری و آموزشی مناسب، آیین‌نامه‌های آموزشی و تربیتی، انضباطی، مالی- اداری و امتحانی دانشسراهای تربیت معلم به صورت جداگانه وسیله دفتر تربیت معلم با همکاری سایر دفاتر و ادارات ذیربط تهیه و پس از تأیید مقامات مربوط آموزش و پرورش ابلاغ خواهد شد.

ماده ۱۰– کارکنان آموزشی، اداری و خدماتی دانشسراهای تربیت معلم باید از افراد مجرب صالح، معتقد به ولایت فقیه، بصیر، متقی، متخلق به اخلاق اسلامی و متعهد به نظام جمهوری اسلامی انتخاب شوند.

ماده ۱۱– نصب و عزل رؤسای دانشسراهای تربیت معلم توسط رئیس آموزش و پرورش منطقه و با تأیید کتبی مدیریت کل استان صورت می‌گیرد. سایر اعضاء و کارکنان دانشسرا در چهارچوب ضوابط تعیین شده با پیشنهاد و توافق رئیس دانشسرا و ابلاغ آموزش و پرورش منطقه مربوط منصوب خواهند شد.

ماده ۱۲– دانشسراهای تربیت معلم موجود بایستی خود را بر مفاد این اساسنامه منطبق بنمایند و در غیر این صورت از پذیرش دانش‌آموز جدید خودداری نموده و تنها به فارغ‌التحصیل نمودن دانش‌آموزان موجود مبادرت خواهند نمود.

اساسنامه دانشسراهای تربیت معلم مشتمل بر ۱۲ ماده و یک تبصره در سیصد و سی و سومین جلسه شورای عالی آمـوزش و پرورش مورخ ۳ /۱۲ /۱۳۶۲ به تصویب رسید.

صحیح است به مورد اجرا گذارده شود.

سید علی‌اکبر پرورش
وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران